In perioada 18-24 noiembrie se marcheaza saptamana mondiala de constientizare a rezistentei la antibiotice, o campanie creata cu scopul de a creste gradul de constientizare si intelegere in ceea ce priveste consumul de antibiotice.
Campania promoveaza, printre altele, cele mai bune practici menite sa reduca aparitia si raspandirea infectiilor rezistente la medicamente, transmite UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca.
Tema acestei editii a World Antibiotic Awareness Week se desfasoara sub sloganul: „Pastreaza pentru maine, actioneaza acum: fa ca politica antibioticelor sa aiba loc!” si are ca scop imbunatatirea prescrierii adecvate de antimicrobiene printr-o abordare practica de implementare a programelor durabile de administrare a acestora.
Rezistenta la antimicrobiene apare atunci cand bacteriile, virusii, ciupercile si parazitii nu mai raspund la agentii antimicrobieni. Ca urmare a rezistentei la medicamente, antibioticele si alti agenti antimicrobieni devin ineficienti, iar infectiile devin dificil sau imposibil de tratat, crescand riscul de raspandire a bolii, putand cauza chiar si boli severe sau deces.
Etichete: antibiotice, rezistenta la antibiotice, antimicrobiene